9 Temmuz 2013

Rebour: The Bicycle Illustrations of Daniel Rebour (Daniel Rebour’un Bisiklet Çizimleri)


Rebour: The Bicycle Illustrations of Daniel Rebour, herkes tarafından modern bisikletin en yetenekli teknik ressamı olarak kabul edilen insanın hayatını anlatıyor. Kitap, bisiklet illüstrasyon sanatına olduğu kadar onu yaratana da adanmış.

40’ların ortasından 70’lerin ortasına kadar bisiklet kitap ve dergilerine baktığımızda bu dönemde uygulanan teknik çizimlerden etkilenmemek mümkün değil. Sonraki yıllarda kullanılan fotoğraflardan çok daha netler. O zamanki çizimlerin pek çoğu “DR” veya “D Rebour” monogramı ile imzalanmış.

Bu sayfalar dünyada binlerce bisikletçiye tek ve birincil esin kaynağı olmuş adam tarafından yaratılmış gerçek çizimlerin kopyalarını ve arka plandaki hikayeyi kapsıyor.

Daniel Rebour, dekoratif sanatlar eğitiminden sonra 1930’da bir Fransız motosiklet dergisi için test sürücü, yazar ve çizer olarak işe başlar. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yeni oluşan uzmanlık dergisi Le Cycle tarafından çizer ve yazar olarak işe alınır ve kitaptaki pek çok çizim bu dönemde oluşur.

Le Cycle’ın batmasından sonra, 1975’de L’Officiel du Cyle dergisine transfer olur. Bundan sonra çizimlerinin çoğu bisiklet ürün katalogları ve tanıtımlarında kullanılır.

Hevesli bir bisikletçi de olan Rebour pek çok ‘randonneur’ uzun etaplı sürüşlere tek başına veya eşi Simone ile (tandem) katıldı. Daniel Rebour 1991’de 82 yaşında hayata veda etti.
Kaynak