14 Ağustos 2015

Orbea’dan 2016 için Yeni E-Bisikletler

















İspanyolların büyük bisiklet üreticisi e-bisiklet pazarına giriyor. Basklılar tam tamına 14 farklı model sunmakta.


Orbea, 168 yılı aşkın deneyimiyle geleneksel bir marka. İşe silah üretimi ve makine takım tezgah ticaretiyle başladı “Orbea Kardeşler”. 1930’dan beri de Orbea özellikle bisiklet üretmekte. Bugünkü merkezleri Maliabia’da yılda 250.000 velespit atölyeleri terk etmekte. Şimdi de Orbea e-bisiklet pazarını açmak istiyor.











Orbea donanımlı Euskaltel-Euskadi takımı uluslararası yarışlarda pek çok etap kazandı. Zeus ve Veneto markalarını da alarak komşu Fransa’da da artık ikinci başarılı üretici konumundalar.

Kooperatif Garantili Kullanım Süresi

Firma kooperatif yapısında, yani çalışanlar işletmede hisse sahibi ve geniş kapsamlı katılım hakları bulunmakta. Elde edilmiş üretim kalitesiyle gurur duyuluyor ve kendi maşa ve kadrolarına ömür boyu dayanıklılık güvencesi verilmekte.











Çeşitlerin arasında öne çıkan kent için düşünülmüş küçük e-bisiklet Katu. Katu, bozuk yolları da geçebilen 5 cm kalınlıkta küçük tekerler üzerinde yuvarlanmakta. Konforu yüksek, taşıma işi de düşünülmüş: derli toplu yapısından dolayı e-bisiklet kolayca toplu taşıma araçlarına girebilmekte. Bataryanın yerleştirilmesi, kadronun geometrisi ve kısa pedal kolları düşük ağırlık noktası oluşturmakta. Bu şekilde elde edilen rahat sürüş duygusu tasarımcı Alez Fernandez Camz’ı özellikle gururlandırıyor. Sonuçta tasarımın eksiksiz olması için tam 3 yılını verdi.












Diğer Orbea modellerinden farklı olarak Katu çeşitli renklerde sunulmakta ancak sadece bir kadro boyu var. Boyları 158-195 cm arası olan herkese Katu uygun gelmekte. Özel olarak Katu’da gidona bağlı, evrak çantası veya alış veriş torbaları için sepet bulunmakta.

Üç Aile, Özel Sürümler

Yedi şehir bisikleti (City-E-Bike) dışında Orbea programında üç ayrı elektrikli dağ bisikleti (E-Mtb) ve dört, çok yönlü (Allround) model bulundurmakta. Tümü üç temel forma dayanıyor. Orbea onları şu şekilde düzenliyor: Keram, sportif bir kadroya sahip. Optima, düşük alt boru nedeniyle kolay erişim sağlıyor ve Katu ise derli toplu bir e-bisiklet.

Bu farklı modeller özel donanımları ile mevcut, özellikle kullanım gereksinimine göre biçimlenmiş: biri daha çok boş zamana, diğeri (All-Use) ara sıra araziye de çıkan kent kullanımına, asfalt sürümü (Asphalt-Version) ise dar sokakları sportif geçen kent sakinlerine seslenmekte. Seçiminizi amortisörlü veya düz maşa olarak yapabilirsiniz.















Birinci Sınıf Bileşen Seçimi

Tüm modeller Shimano hidrolik disk frenli, vites de Japonlara ait. 25 km’ye kadar desteği Bosch Active Line ya da Shimano Steps motoru sağlamakta. Boruların biçimleri bizzat Orbea tarafından belirlendi. Çok yüzlü biçim, kadronun kullanım ömrünü, direncini ve sağlamlığını artırmakta. Şık da görünmekte. İlginç boyaları da burada renk katmakta. Çünkü e-bisikletler iyi düşünülmüş olduklarını tüm görünüşleriyle belli ederler. Fiyatları 2.159 ile 2.600 avro arası değişmekte.





Kaynak eBikeNews