29 Eylül 2008

Böyle ceza görülmedi

Bisikletini yolun kenarına park ettiği gerekçesiyle bir kişiye Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. maddesi gereğince 237 YTL para cezası kesildi.

Bartın'da işyerine bisikletiyle gelen Mustafa Şahintürk (35), bisikletini işyerinin önüne park etti. Araçlara park yasağı olmayan yere bisikletini park eden Mustafa Şahintürk'e, trafik polisleri tarafından karayolunu işgal ettiği için 237 YTL para cezası kesildi. Trafik polislerinin kendisine şaka yaptığını zanneden Mustafa Şahintürk, bir süre sonra durumun gerçek olduğunu anladı. Araçlara park yasağı olmayan yerde kendisine ceza kesilmesinin adil olmadığını belirten Şahintürk, "Pazaryeri esnaflarındanım. Bisikletime trafik polisleri Karayolları Trafik Kanunun 14. maddesine göre ceza kestiler. Bu caddede herkes yola bisiklet de koyuyor, esnaflar tezgah da açıyor. Bu şahsıma yapılmış bir olaydır. Bunun gerekçesini öğrenmek istiyorum. Bunun en kısa zamanda düzeltilmesini ve kamuoyuna açıklanmasını istiyorum" dedi.
Daha öncede Bartın'da birçok bisiklet sürücüsüne trafik kurallarını ihlalden trafik cezası kesilirken, vatandaşlar olaya tepki gösterdi.


İlginizi çekebilir Aquaduct Bike