21 Mart 2013

Bisikletlilere ücretsiz geçiş kontenjanı

İDO, bu yıl aldığı bir kararla, deniz otobüslerinde 3, hızlı feribotlarda ve Sirkeci-Harem, Eskihisar-Topçular Hattı araba vapurlarında ise 10 adet ücretsiz bisikletli geçiş kontenjanı ayırarak bisikletli yolcularına da yeni bir avantaj sağladı.
Marmara ve Avşa adaları da, adalardaki bisikletli ulaşım tercihine bağlı olarak, bisikletli yolcular için önemli merkezlerden biri konumunda bulunuyor.
Sağlıklı, çevreci, ekonomik ve yakıt enerjisinden tasarruf sağlayan bisikletli seyahati özendirmeye gayret eden İDO, gemilerindeki maksimum kapasiteyi zorlayarak, deniz otobüslerinde 3, hızlı feribotlarda ve Sirkeci-Harem, Eskihisar-Topçular Hattı araba vapurlarında ise 10 adet bisikleti ücretsiz olarak kabul edebiliyor.
Öte yandan yolcuların, bilet alırken bisikletle seyahat gerçekleştireceklerini muhakkak belirtmeleri ve kontenjan durumuna göre hareket etmeleri gerekiyor.
İDO Ticari İşler Direktörü Timuçin Konuksever, geçtiğimiz günlerde Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ile bir araya geldi ve kent içinde sağlıklı, çevreci ve ekonomik bir ulaşım modeli olan bisikleti daha çok teşvik edebilmek için iki kuruluşun ortaklaşa yapabileceklerini değerlendirdi.
Görüşmede, Avrupa Birliği'nin bisikletle ulaşım hedefinin yüzde 25'e ulaştığı, ülkemizde yaklaşık 2,5 milyon bisiklet bulunduğu gibi bilgiler paylaşıldı. Konuksever, "İDO'nun gemilerde ayırdığı kontenjanla birlikte, bu çevreci ve ekonomik ulaşım biçimini desteklemek için yeni çalışmalar da yapacağını" duyurdu.
















Kaynak Haberler
Haber duyurusu için Seçil'e teşekkürler.