18 Haziran 2013

Kamil Koç - 5

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş., sitesinde ‘Özel Uygulamalar’ başlığı altında ‘Bisikletli Yolcu’yu tanımlarken bir kısıtlama getirmiş, sadece 2 bisikleti taşıyacağını ve fiziksel zarardan sorumlu olmayacağını açıklamış.

Bugüne kadar Kamil Koç’u bisiklet dostu olduğundan hep alkışladık ve turlarımızda ulaşım şirketi olarak tercih ettik. Ancak bu kısıtlama ve sorumsuzluğu kabul etmiyoruz. Ayrıca kullandığı görsel ile, bavula katlanarak girmiş bir bisikletin taşındığını göstermesi ise dalga geçer nitelikte.

Tüm bunları şirkete sorduğumuzda bugüne kadar yazılı bir yanıt alamadık. Ancak telefonla arayan sayın Ertan Güler; görselin stoktan seçildiğini (!), daha fazla bisiklet taşınacağı zaman önceden bildirilmesi gerektiğini, yer olmazsa bir sonraki seferle yollayabileceklerini, diğer konuları ise değerlendireceklerini bildirdi.

Bisiklet sever şirket unvanını koruyacaklarını umut ederek, yazılı yanıtlarını ve otobüslere bisikletlere uygun taşıma düzenekleri konulmasını beklemekteyiz.


Kamil Koç tarafından gönderilen açıklama (18.06.2013/10.54):


From: "mustafa dorsay \"el turco\""
Subject: Re: Bisikletli yolcu
Date: 18 Haziran 2013 11:20:02 GMT+03:00
To: Erhan GÜLER
Cc: , "'KamilKoc Dergi'"

Teşekkürler. Telefonla beni aramış dönüşünüzde yazılı olarak vereceğinizi söylemiştiniz, hatırlarsanız. Bu konuyu yolcu-şirket ilişkisi içinde değerlendiriniz lütfen. Federasyonla ilgisi yoktur.
Esen kalın,
./..

On 18 Haz 2013, at 10:54, Erhan GÜLER <erhan.guler@kamilkoc.com.tr> wrote:
Sayın DORSAY;
Bu konuda yıllık izin öncesinde geri bildirim yapılmıştı. Ayrıca iletmiş olduğunuz konuların son değerlendirilmesi ile ilgili çalışma tamamlandıktan sonra bilgilendirme yapılacaktı, iletmiş olduğunuz tüm konular ile ilgili federasyon üzerinde takip edilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.

Erhan GÜLER
Birim Yöneticisi
Operasyon Destek ve Denetim Bölümü

KÂMİL KOÇ OTOBÜSLERİ A.Ş.
İnönü Caddesi Kamil Koç İş Merkezi No: 16 Kat: 4  BURSA
Tel:  +90 224 224 25 11 Faks: +90 224 222 98 98  GSM: +90 530 462 13 75
E.Posta: erhan.guler@kamilkoc.com.tr    www.kamilkoc.com.tr



Begin forwarded message:
From: "mustafa dorsay \"el turco\""
Subject: Re: Bisikletli yolcu
Date: 17 Haziran 2013 19:08:49 GMT+03:00
To: Erhan GÜLER
Cc: "yolcuiliskileri@kamilkoc.com.tr" , KamilKoc Dergi , "kamilkoc@kamilkoc.com.tr"

Sayın Güler,
Sizden yazılı bir yanıt gelmedi. Bu durumda konuyu blogda ve bisiklet forumlarında bisikletçilerle paylaşacağım. Şayet bir yanıt gelirse onu da aynen ekleyeceğim.
Bilginize,
./.. 
b i s i k l e t l e


On 12 Haz 2013, at 17:43, mustafa dorsay el turco <bisikletle@gmail.com> wrote:
Sayın Ertan Güler,
yanıtınız halen gelmedi, bekliyorum.
./..


On 23 May 2013, at 10:49, mustafa dorsay el turco <bisikletle@gmail.com> wrote:
Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.
Operasyon Destek ve Denetim Bölümü
Birim Yöneticisi

Sayın Ertan Güler,
Kamil Koç bisiklet dostu dedik, alkışladık, örnek gösterdik.
Peki sitenizdeki bu yazı ve fotografa ne demeli?  http://www.kamilkoc.com.tr/bisikletliyolcu Hangi bisiklet katlanıp bavulun içine giriyor? Bavula sığan bir bisikleti ücretsiz taşımak önemli mi sizce? 3 bisiklet gelirse almayacak mısınız? Başka sefere mi yönlendireceksiniz? Benim yolcu olarak bavul hakkım 30 kg. Bisiklet bunun çok altında.
Bavullara fiziksel zarar olduğunda kabul ediyorsunuz? Peki bisikleti neden ayrı tutmaktasınız?
Engeller koyacağınıza çözümler üretemez misiniz? Bisiklet dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artık yükselen bir yıldız. İsteseniz de istemeseniz de bisikletli yolcu önünüze çıkacak. Rekabetin olduğu bu ortamda siz bir fark yaratın ve bisikletler için köpük benzeri malzeme ile aralarına tampon koyun. Çizilmelerini önleyin. Bu malzeme çok da yer tutmaz, katlanır şekliyle arabanın bir yerine sıkıştırılır.
Yenilikler, çözümler üretemeyen firmalar geride kalır. Öne geçmek için cesaretle adım atın.







Bavula girmiş bisiklet yerine bagaja yerleştirilmiş bisiklet resmi kullanın. Bu örnekteki gibi. Bisikletlilere seslenin, onları kazanın.





Fotoğraf 
Kamil Koç otobüslerinde çekilmemiştir.



Türkiye’nin her yerinde bisiklet etkinlikleri yapılmakta. Bisikletliler bu etkinliklerin birine mutlaka Kamil Koç otobüsleriyle gitmek isteyecekler. Geç kalmadan bisiklet dostluğunuzu gelişmiş çözümlerle duyurun. Haziran ortası Muğla’da Gökova Turu olacak. Biliyorum ki pek çok bisikletli oraya gidecek. 
Kamil Koç Şirketinin bu konuda diğer firmalara örnek olmasını istiyoruz. Önerilerim konusunda düşüncelerinizi merak ediyor bisiklet camiası ile paylaşmak istiyorum.
Saygılarla,

Mustafa Dorsay
İstanbul, 23.05.2013

Önceki yazışmalar Kamil Koç-4



İlginizi çekebilir Neo Volt: Katlanır Şehir E-Bisiklet