17 Temmuz 2013

Bakırköy Belediyesi BotanikPark

10 gün önce bir pazar günü Bakırköy’de yeni açılmış olan BotanikPark’a gittik. Şehrin göbeğinde yaratılmış yeşil alan. Kimileri ağaçları sökerken çevreci olanlar da dikiyor. Bakırköy Belediyesi ve Başkanı’na teşekkür ederiz, bize bunları kazandırdığı için.

Ancak parka girmek istediğimizde güvenlik görevlilerinin bisikletle yasak olduğunu söylemeleri bizi şaşırtmış ve hayrete düşürmüştü. En çevreci araca izin mi yoktu?

Merak ettik ve Başkan’a sorduk. Bizzat telefonla bizi arayarak, böyle bir talimatının bulunmadığını, güvenlikçilerin işgüzarlığı olduğunu, ilk iş 1 bisiklet genişliğinde yolun işaretlenerek ayrılacağını bildirdiler.

Kendilerine buradan samimiyetine teşekkür eder, ilk fırsatta bu yeni yolları kullanmak üzere geleceğimizi bildirmek isteriz.


1 Eylül 2013, bugün parka tekrar gittik ve bisikletlerimizle girebildik. Başkan sözünü tutmuş. Tekrar kendisine teşekkür ederiz.
Begin forwarded message:
From: Mustafa Dorsay
Subject: Re: botanik park
Date: 15 Temmuz 2013 19:12:11 GMT+03:00
To: tulay.sezer@bakirkoy.bel.tr, bilgel.corlu@bakirkoy.bel.tr, basinyayinmdr@bakirkoy.bel.tr

Bugüne kadar yanıt alamadım. Elinize geçmedi düşüncesiyle tekrar yolluyorum. Konuya ilişkin bilgi talep ediyorum.
Saygılarla,
./..


On 9 Tem 2013, at 16:28, Mustafa Dorsay <mdorsay@gmail.com> wrote:

Sayın
Ateş Ünal Erzen
Bakırköy Belediye Başkanı
7 Temmuz Pazar günü yeni açtığınız Botanik Park’ı ziyaret etmek istedik. Pendik’ten, Ümraniye’den, Sarıyer’den, Beşiktaş’tan kalkıp pedal basarak geldik. Amacımız bisikletlerimizle buralara gelip şehre yeşil alan-park nasıl da kazandırılırmış görmek.
Çok güzel bir çalışma, bunu bize sağladığınız için teşekkür ederiz. Eminiz ki zaman içinde daha da güzelleşecek, dolacaktır yeşille.
Ancak anlam veremediğimiz bir durumla karşılaştık. Bisikletle girmek istediğimizde bize yasak denildi. Başkan izin vermiyor, kesin talimatı var. Peki iterek girelim. O da yasak. İçeride bisiklet görmek istemiyor.
Anlayamadık, dünyanın en çevreci aracını parka sokmuyorsunuz. Neden? Neden bisikletleri de düşünüp uygun yollar yapmadınız? Orası bir yarış pisti olmayacak elbette. Sakince dolaşan bisikletlerin ne zararı olabilir? Hadi bisikletlerin kullanılmasını istemiyorsunuz. O zaman binilmesin ama iterek girebilelim.
Bu güzelim alana bisiklet alınmıyor ama mesire yerine çevrilmesine izin veriliyor. Şimdiden piknikçiler gelmiş. Yakında mangalcılar da gelirse şaşmam.
Bisiklet yasağının nedenini öğrenmek istiyorum. Ve bu yasağın kaldırılmasını rica ediyorum.
Saygılarla,

Mustafa Dorsay
İstanbul
09.07.2013