24 Aralık 2014

Yol Bisikleti Daveti 3: Martyn Ashton ve GCN’in Yeni Filmi


Denemeler ve dağ bisikleti efsanesi Martyn Ashton, Global Cycling Network ekibiyle çalışarak Yol Bisikleti Daveti 3’ü tamamladı: 2013’de geçirdiği ve onu belden aşağı felç bırakan kazadan beri serinin üçüncü filmi.















9 Ekim 2012’de YouTube kanalında yayınlanan ilk film inanılmaz ilgi topladı. Ashton 2013’de ikincisini hazırlarken geçirdiği kaza sonucu filmi Danny MacAskill ve Chris Akrigg yardımıyla tamamlandı ve 10 Aralık 2013’de yayına soktu.

Yol Bisikleti Daveti 3, 2013 serbest sürüş dağ bisiklet dünya şampiyonu Sam Pilgrim’in Ridley Noah modeli ile bazı yeni olağanüstü atlayışları sergilediği bir film.

Andre Greipel ve Lotto Belisol takım arkadaşlarının kullandığı tamamen karbon bisikletin tıpkısıyla Pilgrim, Kaliforniya San Diego’ya, onun tanımıyla filme ‘daha aşırı’ bir duygu vermek için gitti.

Noah 10 gün boyunca acımasız çekimlere dayandı. Bunların arasında atlayışlar, düşüşler, yere çakılmalar, 4,5 metre üzeri yüksekliklerden geriye saltolar, 2 metreden beton üzerine düşüşler gibi hareketler de var. Ve sadece 2 iç lastik değişti.

Ashton: “Kaliforniya müthişti. Ama en önemlisi ilk ikisinin deneme sürüşünden uzaklaşmaktı.”

“Bunu bir nedene indirgeyecek olursak: arazi atlayışı ‘dirt jumping’ daha uç bir nokta. Ridley Noah’ın ne kadar eziyete dayanacağını görmek istedik. Ve oldukça fazla olduğunu anladık.

Pilgrim üzerinde değişiklik yapılmamış kadroyu FSA K-Force karbon yol yarış gidonu ile eşleştirdi. Gidon boğazı, sele borusu ve hafif ayna kollarını da Tayvanlı firma K-Force’unkilerle değiştirdi.

Vison Metron 55 ve 81 karbon jant setinde, Continental GP4000 lastikler, Prologo Nago Evo sele ve 11’li mekanik aktarmalı Shimano vites sistemi donanımı tamamladı.

Pilgrim daha önce yol bisikleti kullanmadığından “ başlangıçta ürperticiydi, özellikle gidon” diye ekliyor.

“Ağaçların arasından geçtiğim bir sahne vardı. Özellikle deneme sürücüsü olmadığımdan ikinci girişimimde neredeyse ağaca çarpıyordum. Az kalsın bir dişimi daha kaybedecektim.”




Kanal GCN’in tanıtım videosu



Davet 1 ve 2’yi izlemek isterseniz




Kaynak RCUK



İlginizi çekebilir Y ü z b i n, iBike Le Film