1 Ocak 2015

Ride The Divide - Belgesel Film




















Ride The Divide, kıtayı bölen Rocky Dağları (*) boyunca 4418 km’lik dünyanın en çetin dağ bisikleti parkuru hakkında büyük hayranlık uyandıran bir film.

Film, Kanada Banff şehrinden yola çıkıp Meksika sınırının küçük tozlu sınır kapısına pedal basan, uçsuz bucaksız dağ güzellikleri ve kasaba kültürü ile üç karakterin deneyimlerini hikaye eder.

Mike, 40 yaşında bir aile babası. Hayatına yeni bir yön vermek için bu zorlu işe girişir; Matthew, aşırı dayanıklılık yarış lideri, bu 5. katılımı; Mary, bu rotayı pedallayacak ilk kadın sürücü. Çok az kişinin başarabildiği bu yolculuğun üstesinden gelmeye çalışacaklar. Bir kaç hafta boyunca Rocky Dağları’nda dikey olarak 60 bin metrenin üzerinde irtifa kazanacaklar. Bu, deniz seviyesinden yedi Everest Dağı’na eş değer.

Ruhsal çöküntü, güvenilmeyen kar, yara bere, topyekun yorgunluk..., yaşananlar. Her şeyden önce hiç destek almadan yarıştılar, hatta zaman zaman tek başına kalarak.

Dayanıklılığın sınanması ve genelinde başarılı anlar bize içsel arzularımızın yansıması ile hayatı dolu dolu yaşamayı hatırlatacak.
Rota























2010 yapımı 82 dakikalık bu belgeselin tanıtımı:


Haziran’ın 2. haftasında başlayan, katılım ücreti+kayıt gerektirmeyen, ödüllü olmayan bu yarışa ve şartlarına ilişkin daha fazla bilgi için Tour Divide.

(*) Rocky Dağları (İngilizce: Rocky Mountains ya da Rockies) Kuzey Amerika'nın batısında uzanan büyük sıradağ. Rocky Dağları, batı Kanada'daki Britanya Kolumbiyası'nın en kuzeyinden Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatısındaki New Mexico'ya kadar yaklaşık 4830 km boyunca uzanırlar.

Günümüzde, sıradağların birçok bölümü kamu alanları ve ormanlar tarafından korunmaktadır ve özellikle doğa gezintisi, kamp, dağcılık, balıkçılık, avcılık, dağ bisikletçiliği, kayak ve snowboard için popüler bir turizm bölgesidir. (Vikipedi)



İlginizi çekebilir Osvaldo Cavandoli, Portakal Bisiklet