21 Şubat 2015

NuVinci Cycling Production üretimlerini arttırma kararı aldı
















Kademesiz geçiş özelliği olan NuVinci N360 ve N360 Harmony göbekten vitesler özellikle e-bisikletlerde çok sevilmekte. Fallbrook Technologies Inc. firmasının NuVinci vites bölümü, üretimi iki katına çıkarttıklarını duyurdu.

Şirket yönetiminden William G. Kiehm III, özellikle e-bisiklet pazarının büyümesi nedeniyle kapasite artırımının teslim sürelerini kısaltmak için zorunlu olduğunu açıklıyor.

İlk olarak üretim binası büyütülüyor, ikinci olarak da yüksek sayıda üretimde kaliteyi korumak için yeni test makinaları satın alınmakta. Yanı sıra  NuVinci bisiklet bölümü satış ve destek ekibini de genişletti. Üretici, 2015 için yeni ürünleri yıl içinde tanıtacaklarını açıklamakta.


NuVinci N360 ve Harmony Vitesleri

N360 arka göbek vitesi, alışılagelmiş zincir ve göbek viteslerin aksine Fallbrook tarafından geliştirilmiş kademesiz geçiş özelliği olan “sürekli değişken gezer” (continuous variable planetary = CVP) teknolojisi ile çalışmakta. Sessizce ve vites değişimini hissettirmeden gücün aktarılması için dişliler yerine çelik bilyeler kullanılmakta. Bu şekilde vitesler basitçe değişmekte. Bu teknoloji otomotiv sektöründe hafif elektrikli araçlarda, tarım makinalarında veya rüzgar türbinlerinde de kullanılmakta. Fallbrook’un 500 üzerinde patent ve patent başvurusu bulunmakta. Bugün pek çok bisiklet üreticisinin NuVinci vitesli modelleri bulunmakta.



Kaynak eBikeNews