11 Şubat 2015

Tekteker ile Downhill




















Üç yıllık hazırlık ve 10 yılı aşkın uç noktalarda yapılan tekteker sürüşleri sonucunda Lutz Eichholz 5671m yükseklikteki Demavend dağında (İran) başarıyı elde etti.

Yükseklik sorunu, takımdaki yaralanmalar, 40 ila -7 derece ısı farklarına karşın Lutz Eichholz rekor kırarak dağ inişini tamamladı. Daha önce hiç bir tektekerci bu yükseklikteki bir dağdan inmeye çalışmamıştı. “Bazı noktalarda o kadar kötü hissettim ki vazgeçmem gerektiğini düşündüm. Ancak bu proje benim için o denli önemliydi ki, sınırlarımı beklenenin ilerisine zorlamayı başardı”

“Adidas Outdoor, Planet Talk, infinitetrails.de, Joschi, Fabian ve Muhammet’e teşekkürler.”















1986 Duisburg (Almanya) doğumlu Lutz Eichholz çevre mühendisi. Pek çok Guinness rekorlarına ve farklı dalların unvanlarına sahip. 1996’da tekteker’e binmeye başladığında bu sporun yaşamında bu denli büyük yer tutacağını hesaplamamış. Başlangıçta daha çok yarış tekteker’i sürerken 2003’de ‘trial’ ve ‘downhill’ dallarına geçti ve o zamandan beri dünyayı dolaşarak tekteker’le engelleri aşmaya çalışıyor.



















Demavend Dağı İran’ın en yüksek doruğu, Asya’daki en yüksek volkandır. Dağ Hazar Denizi'nin güney kıyısı yakınında, Māzandarān bölgesinin Āmol ilinde, Tahran'ın 66 km kuzeydoğusundadır. Türkiye’den de tırmanış turları düzenlenmekte.
















Haber için Jochen’e teşekkürler.