7 Nisan 2015

Dağ Filmleri Festivali 2015



















İçinde bisikletin de olduğu Dağ Filmleri Festivali bu yıl 24-30 Nisan tarihlerinde Atlas sinemasında.


Bisiklet başlığı altında 5 film var:

Destansı Bir Hikaye 25.05/15.00/79’

Güney Afrika bisiklet takımlarımdan hiçbirisi bugüne kadar Cape Epic’i kazanamadı ve hiçbir Güney Afrikalı dağ bisikletçisi Dünya Maratonu Şampiyonu’nun giydiği ve herkesin gözünün üstünde olduğu gökkuşağı formasını giyemedi… David George ve Kevin Evans bu duruma bir çare bulmak için yola çıkarlar… En iyilerle mücadele etme arayışlarında tahmin ettiklerinin çok ötesinde göz korkutucu engellerle karşılaşırlar. İşte bu onların hikayesi… Güney Afrika’nın güzel ve heyecanlandırıcı manzarasında geçen bu hikaye olayın her zaman bisiklette bitmediğini ortaya koyuyor.



Bisikletlilerin Hikayeleri  28.05/21.30/67’

Tutku. Dayanıklılık. Değişim. Korku. Yeniden Doğuş. Rüyalar. Bütün bunlar Avrupa’nın 6 farklı ülkesinden 6 farklı hikayenin temelini oluşturuyor. Belgeselin bütün kahramanlarının farklı olmasına rağmen bisiklet sürmek onları bir hayat biçmi olarak birleştiriyor. Bisiklet, onların hayatlarındaki parlayan ve dokunulmamış noktaları temsil ederek hayalini bile kuramadıkları bir başarıyı onlara gösteriyor.



Diken Adası  28.05/21.30/13’

Üç arkadaş, bir Akdeniz adası olan Korsika’yı bisiklet ile geçmeye karar verirler. Şehir içi yaşamın rahatlığından kaçmak için bu yolculuğa karar veren ekip, kan, ter ve acı içinde bir maceranın ortasına düşerler.



Sarı Mayolu Yıl 28.05/17.00/71’

"Kilburn’lü çocuklar Tour de France’ı kazanmazlar" diyor Bradley Wiggins. Yıl 2011 ve o ve ekibi imkansızı başarmak için çalışıyorlar: Bir İngiliz dünyanın en ünlü bisiklet yarışını kazanacak.

Wiggins bir şekilde bütün dikkatini bu yarışa vererek imkansız hayalini gerçekleştiriyor. Tour de France’ta zafer elde etmekle kalmıyor, Londra Olimpiyatlarında da başarıya ulaşıyor.



Sürüş İlhamı 28.05/19.30/88’

7 Haziran 2014’te dünyanın farklı yerlerinden gelen 45 bisikletçi ünlü TransAmerika Yolu üzerinde yapılan TransAm Bisiklet Yarışına katılırlar. “Sürüş İlhamı”, bu yarışa kendilerini adamış bisikletçilerin tarihi yazmaya olan isteklerinin ve hayatlarındaki belki de en önemli sürüşün hikayesi.

Görevleri, 10 farklı eyalet üzerinden kıtayı baştan sonra geçerek 4233 mil yol kat etmektir. "Sürüş İlhamı" bu yarışa hazırlanan bisikletçilerden birkaçını, günde 300 mili sadece bir kaç saat uykuyla nasıl geçeceklerine şahit olmak için takip ediyor. Bu yarışta ne destek takımları, ne onları takip eden araçlar, ne de yolun sonunda onları bekleyen bir ödül var. Sadece kendi fiziksel kondisyonları ve ustaca seçilmiş ekipmanları onlara eşlik ediyor. “Sürüş İlhamı”, bu yarışa kendilerini adamış bisikletçilerin tarihi yazmaya olan isteklerinin ve hayatlarındaki belki de en önemli sürüşün hikayesi.




Biletlerin Biletix üzerinden satıldığı festival programına ilişkin ayrıntılı bilgi DFF

Önceki festivaller DFF2014, DFF