29 Mart 2016

Yön levhaları hedef tahtası oldu


Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, ’Bisiklet Rotaları Projesi’ kapsamında dikilen levhaların hedef tahtası olarak kullanılıp kurşunlanmasına, vatandaşlar ve bisiklet tutkunları tepki gösterdi.











Bisiklet turizmini geliştirmek amacıyla iki yıl önce Marmaris Belediyesi tarafından, ’Bisiklet Rotaları Projesi’ kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteğiyle ilçe merkezi ve çevresinde 300 noktaya konulan 800 yönlendirme levhası, kimliği belirsiz kişiler tarafından hedef tahtası haline getirildi. Her yıl yaklaşık 100 levha, hedef tahtasına dönüştürüldüğü için yeniden yapılarak yerine konuldu. Ancak, her defasında bu tabelalar hedef tahtası olmaya devam etti.

Marmaris İlçesi’nde 23 kilometre mesafedeki Hisarönü Mahallesi’ndeki ’Karya Yolu’ çevresindeki yön tabelalarına da şehir magandaları tarafından zarar verildi. Levhalarda onlarca mermi ve tüfek saçması izine rastlanıldı. Levhaların halini gören bisiklet tutkunları fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaşıp, tepkilerini yazdı.

















Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök, "Bildiğiniz gibi daha önceleri de bisiklet turizmine yönelik yaptığımız ’Marmaris Bisiklet Rotaları’ projesine ait tabelalar kurşunların hedefi olmuştu. Şimdi de doğa yürüyüşü faaliyetlerinde bölgemizi dünyada tanıtan ’Karya Yolu’na ait tabelaların kendini bilmez kişilerce tahrip edildiğini öğrendik. Bu projeler kamunun kaynakları, bizlerin emekleriyle oluştu ve bölgemizi kalkındıran, katma değer kazandıran projeler. Bu projeler yaşadığımız bu coğrafyaya değer katan, kötü gideceği öngörülen turizm sektörünün tutunma dallarından birkaçı. Bu projelerin arkasında inanılmaz bir emek ve beklenti var. Tabelalara sıkılan kurşunlar sadece demir levhalara değil, direkt ve dolaylı olarak turizmden para kazanan herkese zarar veriyor. Tüm bölge halkının bu projelere sahip çıkmasını bekliyoruz. Zarar veren ve vermeye çalışanlardan tespit edebildiklerimizi ilgili mercilere şikayet ediyoruz, tespit edemediklerimize de ’Allah ıslah etsin’ diyoruz" dedi.

Ali Gündoğan/Marmaris, Muğla, DHA