13 Aralık 2017

Chris Froome'un doping testi pozitif çıktı


Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), İngiltere tarihinin en başarılı bisikletçisi Chris Froome'un doping testi sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.














Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) yaptığı yazılı açıklamayla Team Sky lideri Chris Froome'un, 2017 Vuelta'nın devam ettiği 7 Eylül tarihinde alınan doping numunesinde yasaklı maddeye rastlandığını belirtti. Sonucun pozitif çıkmasının sebebinin, "salbutamol" maddesini içeren nefes açıcı bir ilaç olduğu bilgisi verildi.

Geçtiğimiz sezon Tour de France - La Vuelta dublesi yaparak dikkatleri üzerine çeken Froome kuralları çok iyi bildiğini, ancak astım hastası olduğu için birtakım ilaçlar kullanması gerektiğini ve bu ilaçları her zaman izin verilen sınırlar içerisinde kullandığını belirtti. Eurosport'un haberine göre La Vuelta Bisiklet Turu sırasında astımının azdığını ve ilacının dozajını artırmak için ekip doktorunun tavsiyesine uyduğunu, her zaman olduğu gibi izin verilen dozdan fazlasını kullanmamak için büyük özen gösterdiğini söyledi.

Eylül 2017'de İspanya'da gerçekleşen bisiklet turu 'La Vuelta' sonrasında yapılan testlerin pozitif çıkması sonucunda ünlü bisikletçinin bu zaferinin geri alınması bekleniyor.