6 Mart 2018

Wiggins Cadı Avından Söz Ediyor

Büyük Britanya’nın bisiklet idolü Bradley Wiggins doping mi yaptı? Ne yazık ki şüphe doğrulandı. Wiggins, masum olduğuna inandırmaya çalışıyor ve kendini bir kampanyanın kurbanı olarak görüyor.
Sir Bradley Wiggins

Eski Fransa Turu galibi Bradley Wiggins, kendisine yönelik şüphe uyandıran doping kullanımını reddetti. Pazartesi akşamı BBC'ye verdiği röportajda 37 yaşındaki Brit, "cadı avı" ve "yeryüzünde cehennem"den söz etti. Çocuklarına okulda düşmanca davranılıyor ve o şimdi parçaları bir araya toplamak zorunda kalıyor. Wiggins, "Birini öldürmüş olsaydım, bundan daha fazla haklara sahip olurdum" dedi.

Pazartesi günü yayımlanan İngiliz parlamento raporunda; beş kez Olimpiyat şampiyonu olan Wiggins’in 2012 Fransa Bisiklet Turu'nu kazanmak için performans arttırıcı bir madde kullandığı bildirildi. Yaptığıyla, her ne kadar anti-doping kurallarını ihlal etmemiş olsa da, Team Sky ekibinin etik ilkelerine aykırı davrandı. Wiggins, BBC'de "Kariyerimde hiçbir zaman etik bir sınırı aşmadım" dedi.

2012 turundan önce özel izinle tıbbî sorunların tedavisi için triamsinolon ilacı kullanmasına izin verildi. İlaç genellikle alerji ve solunum hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır. Wiggins, ilacı yalnızca tıbbi nedenlerle kullandığını ifade ederken, performans arttırıcı etki olasılığını da dışlamadı.  "Niyet - anahtar kelime bu" dedi. Wiggins, kariyerinizde hiç hile yaptınız mı sorusuna "Yüzde 100 hayır" dedi.