13 Ocak 2017

Sand to Snow: Pedelec Adventures

















ABD’nin boydan boya geçildiği 10 haftalık sürüş sonrası Pedelec Adventures amaçladığı Denver hedefine ulaştı.

Heyecan uyandıran turlarıyla Pedelec Adventures kurucusu ve öncü kadın Susanne Brüsch ile her zaman büyülemekte.

En yeni macerası ‘Sand to Snow’: Bu sefer ekibi boydan boya ABD’yi aştı. Bundan önce İzlanda, Afrika ve Moğolistan yollarındaydılar.

Sea Otter Classic festivalinde alınan start ile bu sefer Haibike e-bisikletleri ve Yamaha’nın en yeni motor desteğiyle yola çıktılar, 5.000 kilometrelik parkurda güçlerini sınamak üzere (başta 3.500 km olarak planlanmıştı).

Haibike SDURO e-bisikletleri, Winora-Staiger yöneticisi Susanne Puello tarafından teslim edildi; izleyen haftalarda katılımcıları ABD’nin batısındaki ulusal parklarının güzelliklerinden geçirecek olan.

Dolambaçlı Yoldan ‘Sand to Snow’

Ne yazık ki her şey planlandığı gibi gitmedi. ABD’nin batı kıyısındaki başlangıç sonrası San Francisco, Los Angeles veya Silicon Valley gibi ayırıcı nitelikleri olan noktalar dışlanamazdı. Rota pedelec gezginlerini sonunda Yosemite Ulusal Parkı yönüne, yabani ve sert doğaya götürdü.

Durumun ciddiyeti ekipçe hemen fark edildi. Çünkü planlanmış Sierra Nevada geçidi var olan kar kitlesi nedeniyle halen kapalıydı ve SDURO sürücülerinin 500 kilometrelik dolambaçlı bir yola katlanmaları gerekiyordu.

Haggerman Pass


















Aşırı soğukları aşırı sıcaklar izledi, turcularımız Death Valley, Las Vegas ve Colorado’nun yüksek platolarını geçtiklerinde. Bu arada Haibike SDURO E-Bikes ve Yamaha destek gücünün ne denli güvenilir ve gelişmiş olduğu da görüldü.

Death Valley
















‘Pedelec’ kavramının yaratıcısı ve e-bisiklet ile nefes kesici gezilerin uzmanı Susanne Brüsch durumdan oldukça hoşnut görünüyordu: “Haibike e-dağ bisikletlerimiz tüm zorlukları geçti. Her türlü yer yüzü şekline; otoyollar, parke taşlar, tırmanışlı araziler, kum, kar, dere geçişleri veya her inişe uygun olduklarını kanıtladılar. Yamaha bataryalar inanılmaz dayanıklı bir güç kaynağı; baştaki buzlu ve sonraki aşırı sıcak ortama karşın.”

Zıtlıklar Ülkesi

Çöldeki sıcaklık - çoğu yerde 40°C’yi bulan - erken yola çıkılarak aşıldı ve dağ bisikletinin zirvesi sayılan Moab’da da kalan yeterince güçle ‘Slick Roll Trail’ yolunda tüm kurtlar döküldü.

Cannonville

















Serinlemeyi Pedelec Adventures takımı ‘Rocky Mountains’ dağlarını aşarken yaşadı. Haibike e-bisikletlerinin tekerleri karın tadına vardı.

‘Sand to Snow’ takımı iki kere 3.700 metreleri tırmandı, Kuzey Amerika nehir havzasını aştı ve sonunda 19 Haziran 2016’da, yaklaşık 5.000 kilometre sonra, uzun zamandır beklenen hedefleri Denver, Colorado’ya ulaştı.

Manument Valley
















Hedefe Ulaşım

Tam zamanında Electric Bike Expo fuarına varıldı ve Susanne Brüsch az önce bitirmiş olduğu turu şöyle özetledi: “Bu, bugüne değin yapılan en büyük ‘Pedelec Adventure’ oldu. Gururluyum ve teşekkür borçluyum; bu görkemli deneyimi kusursuz bir ekiple yaşamış olmaktan. Tekrar saptadık ki: E-bisiklet gezileri herkes için. Haibike SDURO’lar ile inanılmaz, şaşılacak yerleri görme olanağı elde ettik, normalde 10 haftadan fazla gerektiren. Yamaha-Pedelecs-Systems’in değişmez desteği ile, Amerikan kurallarına göre 32 km/sa’a kadar destekleyen, uygun gezi hızına sahiptik. Yükümüzle bile çabuk ve güvenli ilerledik. Beraberinde doğanın, çevrenin tadına varabildik ve sınırlarımızı zorlayabildik. Bir pedelec ile tüm bunlar olası.”

Sand to Snow Team 2016


















Rota














Bu nefes kesici maceraya ilişkin daha fazla bilgiyi www.pedelec-adventures.com adresinden edinebilirsiniz.

Kısa bir tanıtım